COACH

Ad verstaat de kunst van het motiveren.
Met meer dan twintig jaar ervaring op de teller als lesgever,
leerlingbegeleider en coach neemt hij je mee op je volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling.
Ad coacht mensen én teams in verschillende domeinen. 
Efficiënt communiceren staat daarbij steeds centraal. Waarvoor kun je bij Ad terecht?

INNOVEREN KAN JE LEREN

Innoveren is een must, voor bedrijven, overheden, scholen, verenigingen én individuen. Zonder innovatie zou deze site een gestencild A4-tje zijn, reisden we nog steeds met de stoomtrein en verwarmden we onze huizen met een Leuvense stoof.

Met het coachingtraject ‘innoveren kan je leren’ kun je rekenen op deskundig advies en een gedegen begeleiding in het ontwikkelen van een innovatieve cultuur in je bedrijf, overheid, school of vereniging. Ad helpt je een oerdegelijke structuur en werking op poten te zetten die innovatie stimuleert.

Meer bij Innovator

CHRONISCH POSITIVISME

Ad is besmet met het chronisch positivisme. Door zijn jarenlange ervaring in het omgaan met moeilijkheden (grensoverschrijdend gedrag, stress, faalangst …) is hij ervan doordrongen dat een positieve benadering helpt. In deze workshop leer je:

+     wat stress met je lijf en geest doet.
+     hoe spanning je prestaties en welbevinden positief of negatief kan beïnvloeden.
+     op welke manieren je de chemische cocktail in je hersenen en lijf kunt leren manipuleren.
+     jezelf en je team te focussen op een taak.
+     welbevinden als motor voor prestaties te gebruiken.

COACH DE COACH

Loopt de interne begeleiding van jouw bedrijf, school, sport- of jeugdvereniging niet zoals je zou willen? Heeft je team of individuele coach of werknemer extra begeleiding nodig? Met ‘coach de coach’ haal je een vat vol ervaringen in het begeleiden en coachen van jongeren en volwassen binnen. Deze begeleiding gebeurt individueel of in teams van maximum twaalf personen. Ad borgt wat goed zit en legt de vinger op de wonde waar dat nodig is. Hij observeert, motiveert, stuurt bij en coacht, zodat je team opmerkelijk beter functioneert. Goed voor het welbevinden van alle betrokkenen op korte én lange termijn door nauwe opvolging en betrokkenheid.

CONFLICTMANAGEMENT MET HERSTELGERICHTE GESPREKKEN

Wanneer je met anderen samenwerkt, komt er wel eens een kink in de kabel. Conflicten maken deel uit van een normale werkrelatie. Soms zit het echter zo diep dat hulp nodig is bij het herstellen van de relatie. Door herstel kansen te geven, kan je als individu en als groep groeien. Ad begeleidt herstelprocessen door eerst apart te luisteren naar de betrokkenen om ze daarna samen te brengen. Respectvol naar elkaar luisteren, samen overeenkomsten zoeken en tot een consensus komen, zijn het doel. Gegarandeerd succes? Neen, maar we hebben wel alles uit de kast gehaald om het te doen slagen.

GROEPSMANAGEMENT

Een groep mensen leiden, begeleiden en meenemen in je verhaal is een vaardigheid. En dat kun je leren. Ad werkt meer dan twintig jaar als leraar in een secundaire school, was veertien jaar leerlingbegeleider en coachte in die hoedanigheid leerkrachten in het managen van klasgroepen. Hij begeleidde tientallen ‘moeilijke klassen’ en honderden leerlingen met lastig gedrag. Met daar bovenop meer dan twintig jaar ervaring als basketcoach in het Antwerpse weet hij ondertussen als geen ander hoe je mensen met diverse achtergronden tot een hechte groep kunt smeden. Ad coacht leidinggevenden, leraren en studenten in het managen van groepen. Hij scherpt je leiderskwaliteiten aan, leert je lichaamstaal bewust te gebruiken en op een positieve manier aandacht te vragen en vast te houden. Stevig getraind kom je uit dit coachingstraject.

SPREKEN VOOR PUBLIEK

Last van plankenkoorts? Komt je boodschap niet over? Wil je contact leren maken met je publiek? Hoe boks je een beklijvende presentatie in elkaar? Je publiek van de eerste seconde boeien en die aandacht vasthouden? Hoe gebruik je lichaamstaal om je boodschap kracht bij te zetten? 

Spreken voor publiek kan je leren! 

Met dit coachingstraject ‘spreken voor publiek’ neem je een vliegende start. Je leert basisprincipes kennen en toepassen, bouwt verder op de ervaring die je ongetwijfeld al hebt, verfijnt sprekerstechnieken, leert de kracht van lichaamstaal kennen, oefent beproefde methodes. Ad observeert, motiveert en stuurt bij waar nodig zodat je met een pak kennis en vaardigheden en vol vertrouwen naar je eerstvolgende presentatie, les, speech, optreden … kunt toestappen.

ASSERTIVITEITSTRAINING

Wil je weerbaarder en assertiever worden? Dat kan. Vind je het moeilijk om onbekenden aan te spreken? Heb je weinig zelfvertrouwen en ben je bang dat je dat ook uitstraalt? Gieren de zenuwen door je keel als je met of voor anderen spreekt. Vind je het lastig om kennis te maken met iemand of vrienden te maken? In deze training leer je (lichaams)taal te gebruiken in je voordeel. Je oefent het overbrengen van non-verbale én verbale boodschappen, zodat je zelfzeker overkomt. In het begin lijk je misschien alleen maar assertief, maar door de doorgedreven oefeningen wórd je het ook. Een stevige opkikker voor je zelfvertrouwen.

ANDERS VERGADEREN

Vergaderen is een kunst. Als het goed gebeurt althans. Tijdens een geslaagde vergadering is ieders mening van belang, worden eenduidige afspraken gemaakt, is er een duidelijke taakverdeling en werkt iedereen mee aan één gezamenlijk doel. En dan hebben we het voor alle duidelijkheid niet over een infovergadering. In deze workshop leer je anders en beter vergaderen. Vaak zit er sleet op de formule en wordt vergaderen een verplicht nummertje. In dit coachingstraject begeleidt Ad jouw team. Hij observeert, borgt wat goed is en stuurt bij wanneer je je vastrijdt in een doodlopende straat of op een rotonde. Indien nodig doet hij drastische voorstellen om jouw vergaderingen weer zinvol, efficiënt én (wie weet) zelfs leuk te maken.

CONTACTEER ME

Vragen? Dromen? Wensen? Contacteer me via onderstaande gegevens of vul dit formulier in.